Therapeut en paarden

Bij Hoefspoor wordt de therapie gegeven door Anaïs Dupont, een ervaren ergotherapeut met bijkomende postgraduaatopleiding tot hippotherapeut. Dankzij haar uitgebreide werkervaring is ze goed onderlegd in het geven van therapie aan een gevarieerd publiek.

Nadat ze afstudeerde als ergotherapeut, ging Anaïs aan het werk in een voorziening voor personen met een fysieke en/of mentale problematiek. Na enkele jaren maakte zij de overstap naar de psychische hulpverlening. Door in verschillende psychiatrische centra te werken heeft zij ervaring in het geven van therapie bij uiteenlopende hulpvragen. De combinatie van werk en stages zorgen ervoor dat ze vertrouwd is met het geven van therapie aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

 

Hoefspoor is een kleinschalig initiatief, waar de nadruk wordt gelegd op een respectvolle omgang met mens en paard. Dankzij deze kleinschaligheid is het mogelijk hulpvragers de nodige tijd en ruimte te bieden om op eigen tempo te werk te gaan en hun verhaal te brengen. Centraal bij Hoefspoor, staat de kleine maar gevarieerde kudde paarden en pony’s die ingezet worden voor de therapie. Om de kwaliteit van de therapie te kunnen garanderen, is het welzijn van de dieren onze grootste prioriteit. Hoefspoor wil binnen een natuurlijke en rustige omgeving zowel paard als mens ontvangen, de kans geven om tot rust te komen en op een correcte en eerlijke manier samen te werken.