Therapie met paarden, voor wie?

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen baat hebben bij therapie met assistentie van paarden. Sommige mensen vinden het moeilijk om te praten of leren gewoon gemakkelijker door te doen. We gaan op een ervaringsgerichte manier te werk, want:

Al doende leert men!

 

Kortom, iedereen met een hulpvraag rond persoonlijke ontwikkeling kan terecht bij Hoefspoor. Thema's die binnen de therapie aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld probleemoplossend denken en handelen, samenwerken, verbale- en non-verbale communicatie, assertiviteit, leiderschap, (zelf)vertrouwen, (faal)angst, (persoonlijke) grenzen, zorg dragen voor en zelfzorg, risicogedrag, relatie met anderen, keuzes maken, …

 

Om hippotherapie te volgen hoef je geen ervaring te hebben met paarden. Het is de taak van de therapeut om de veiligheid te bewaken zodat jij gerust met het paard kan werken. Heb je een mentale of fysieke beperking, of heb je wat schrik van paarden (of dieren in het algemeen)? Dan kan je toch nog beroep doen op Hoefspoor Hippotherapie en proberen we samen deze hindernissen te overwinnen.

 

Twijfel je of hippotherapie iets is dat jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Indien wij binnen Hoefspoor geen antwoord kunnen bieden op jouw vraag verwijzen wij jou door naar een professional die dat wel kan. Het zij een hippotherapeut met de nodige kennis betreffende jouw hulpvraag, het zij een professional uit een andere discipline.